7 dagen open
Afspraak

Werken bij Empire INK

Werken bij Empire INK -Tatoeage & Piercing Artiesten - Kom Bij Ons Team!

Ben jij een ervaren tatoeage- of piercingartiest ouder dan 18 jaar, op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Bij Empire INK staan wij altijd open voor getalenteerde individuen met passie en talent in de wereld van tatoeages en piercings.

In de tatoeage- en piercingwereld is het vaak moeilijk om een plek te veroveren in een shop. Bij Empire INK pakken we het echter anders aan. Wij geloven dat artiesten nooit uitgeleerd zijn en streven er voortdurend naar om voorop te lopen in onze branche. We zoeken naar nieuwe kennis, technieken en inzichten om het beste resultaat voor onze klanten te kunnen bereiken.

Tatoeage- en piercingartiesten zijn uiterst creatieve mensen die vaak in hun eigen wereld leven. Bij Empire INK hechten wij waarde aan samenwerking als één team. We hanteren een zero tolerance beleid als het gaat om onderlinge concurrentie. Onze artiesten binnen Empire INK zijn open en bereid om van elkaar te leren en elkaar naar een hoger niveau te tillen, met als doel het beste resultaat voor elke klant te behalen.

Wat we het meest waarderen aan nieuwe tatoeage- en piercingartiesten is dat ze simpelweg onze shop binnenstappen. Op die manier leren we elkaar direct kennen. Als jij jezelf hierin herkent en graag bij Empire INK wilt werken als gastartiest of als vast onderdeel van ons team, stuur ons dan een berichtje met jouw CV en links naar jouw social media profielen. Op die manier kunnen wij een goed beeld krijgen van jouw portfolio. Wie weet verwelkomen we jou binnenkort als een waardevolle aanwinst in onze organisatie.

Bij Empire INK bieden we een stimulerende omgeving waarin talent en passie samenkomen. Kom bij ons en maak deel uit van ons groeiende team van getalenteerde tatoeage- en piercingartiesten.

Inhoudsopgave

Word een Professionele Tattoo Artiest - Start je Reis bij Empire INK!

Wordt een Professionele Tattoo Artiest – Ontdek je Pad bij Empire INK Ben je geïnteresseerd in het worden van een tattoo artiest? Bij Empire INK begrijpen we deze vraag maar al te goed: “Ik wil tattoo artiest worden, wat moet ik doen?” Het korte antwoord is: geduld en hard werken.

Bij Empire INK bieden we jaarlijks 3 a maximaal 4 plaatsen per keer de mogelijkheid om deel te nemen aan onze tatoeage basisopleiding. Tijdens deze opleiding zullen we je begeleiden in het traject om een ‘echte’ tattoo artiest te worden. Als je serieus wilt worden als professionele tattoo artiest, zonder mensen te verminken, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit proces te starten:

 1. Begin met tekenen – Een ervaren leraar of artiest wil graag zien hoe goed je kunt tekenen. Dit is vaak een van de eerste vereisten. Oefen met het tekenen van allerlei onderwerpen, niet alleen in jouw favoriete stijl. Je moet veelzijdig en creatief zijn, omdat niet iedereen jouw specifieke stijl verkiest voor een tatoeage.

 2. Bezoek verschillende tattoo shops – Doe onderzoek naar tattoo shops in de omgeving, bezoek ze of zoek informatie op via Google of YouTube. Het is belangrijk dat je bereidheid toont om als leerling te werken. Het is een grote verantwoordelijkheid voor een tattoo artiest om iemand op te leiden, en doorzettingsvermogen is de sleutel om hen ervan te overtuigen jou het vak te leren.

 3. Wees financieel voorbereid – Het worden van een professionele tattoo artiest is geen goedkope weg. Je moet vooruitplannen, want in het begin zul je weinig tot geen inkomen hebben en moet je jezelf kunnen onderhouden. Zorg ervoor dat je financieel stabiel bent voordat je je reis naar een tattoo opleiding begint. Als je niet financieel voorbereid bent, overweeg dan een parttimebaan om je tattoo opleiding te kunnen betalen.

Het pad naar het worden van een professionele tattoo artiest kan misschien uitdagend lijken, maar de dag waarop je betaald wordt voor je passie maakt alles de moeite waard.

Tegenwoordig zijn er veel ’tattoo artist wannabe’s’, maar het is belangrijk om de juiste weg te bewandelen. We zien veel absurde en onrealistische dingen voorbijkomen, daarom adviseren we je om de juiste weg te volgen en te streven naar professionaliteit.

Start je Tattoo Carrière met Onze Praktijkgerichte Tattoo Opleiding - Empire INK

Bij Empire INK bieden we een praktijkgerichte tattoo opleiding aan, waarbij je alle kneepjes van het vak leert. Tijdens de opleiding bespreken we uitvoerig alle tattoo-richtlijnen, behandelingen en nabehandelingen. Onze deskundige artiesten begeleiden je tijdens het oefenen, zodat je leert hoe je zelf platte tatoeages kunt zetten. Na afronding van de opleiding Tatoeëren heb je de juiste basis om je verder te ontwikkelen in de praktijk!

Belangrijke punten:

· Praktijkgerichte tattoo opleiding bij Empire INK

· Leer alle kneepjes van het vak

· Bespreking van tattoo-richtlijnen, behandelingen en nabehandelingen

· Begeleiding van ervaren artiesten tijdens het oefenen

· Leer hoe je zelf platte tatoeages kunt zetten

· Basis voor verdere ontwikkeling in de praktijk

Het is belangrijk om te onthouden dat je als tattoo-artiest altijd blijft leren. Onze tattoo opleiding bij Empire INK is afgestemd op jou als individu en duurt gemiddeld zes weken. Het biedt je de mogelijkheid om de basisprincipes van het vak te ontdekken, maar je wordt niet direct een gespecialiseerde artiest.

Als je de vaardigheden en het talent beheerst, zal onze shop en leidinggevende tatoeage artiest bekijken welke mogelijkheden er zijn om als ZZP’er een samenwerking op te zetten.

Ben jij klaar voor jouw eerste stap in de tattoo-branche? Schrijf je in voor onze praktijkgerichte tattoo opleiding en start je tattoo carrière bij Empire INK!

Kostenoverzicht & Lesplan

Bij Empire INK bieden we verschillende opties voor onze tatoeëeropleiding, zodat je op een flexibele manier de kunst van het tatoeëren kunt leren.

Binnenkort meer informatie beschikbaar over het lesplan.

Algemene informatie tattoo opleiding

De basis van tatoeëren begint bij een professionele shop die je alle kneepjes van het vak leert. Deze opleiding is zeer praktijkgericht, waardoor je veel oefent. Van onze deskundige artiesten leer je hoe je zelf platte tatoeages kunt zetten. Hierdoor beschik je na de opleiding Tatoeëren over de juiste basis om jezelf in de praktijk verder te ontwikkelen!
Tijdens de opleiding bespreken we alle tattoo-richtlijnen, behandelingen en nabehandelingen. Ook oefen je uitvoerig onder het toeziend oog van onze ervaren tatoeëerders. Vergeet niet dat je als tattoo-artiest altijd blijft leren. Deze tattoo opleiding bij Empire INK wordt afgesteld per persoon gemiddeld duurt het zes weken en helpt je om de beginselen van het vak te ontdekken, maar je bent niet direct een gespecialiseerd artiest!
Mocht u de vaardigheden en talent beheersen dan zult de shop als de leidinggevende tatoeage artiest bekijken wat de mogelijkheden zijn om u als ZZP’er een samenwerking erin op te zetten.
Ben jij klaar voor jouw eerste stap in de tattoo-branche?

Gemiddelde kostenoverzicht & basis lesplan Empire INK

Dag opleiding:
Duur 6 weken van 10:00 tot 14:00 (1x per week) €1800,-
Avondopleiding:
Duur 6 weken van 18:00 tot 21:00 (1x per week) €1000,-
1-daagse workshop:
Duur 4 uren aaneengesloten (datum in overleg met deelnemer) €300,-

Onderdelen:
Theorie:

 • Basisregels Empire INK
 • Anatomie en dermatologie
 • Portfolio samenstellen
 • Product- en materiaalkennis
 • Hygiëne en arbeid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Communiceren en adviseren
 • Behandelplan opstellen
 • Hygiëne, Arbo en GGD (EU-richtlijnen 2022 tatoeëren)
 • Het sterilisatieproces
 • Oefenen op kunsthuid
 • KVK-inschrijving (optioneel)

Machinekennis: Praktijk

 • Onderhoud
 • Tattoo-machines in en uit elkaar halen
 • Tattoo-machines instellen
 • Gebruik van de trafo, clip cord en voetpedaal (optioneel)


Tatoeëren: Praktijk

 • Verschillende tattoo stijlen
 • Tattoo vaardigheden en strakke lijnen
 • Schaduwen en blenden
 • Kleurenschema
 • Verkeerde inkt of foute lijnen
 • Moeilijke kleuren
 • Welke kleuren wel en niet bij elkaar
 • passen
 • Sjablonenafdruk maken en op de huid
 • plaatsen
 • Problemen behandelen: te diep gezet
 • Inkleuren van tattoos
 • Stencils tekenen
 • Schaduwtechnieken leren

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?