7 dagen open
Afspraak

Hoe doe ik de nazorg van mijn tattoeage?

Nazorg van een tatoeage

Wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe tattoo? Empire INK deelt waardevolle nazorg tips om je tattoo goed te verzorgen. Van het hydrateren van de huid tot het vermijden van de zon, ontdek essentiële stappen voor een optimale genezing. Lees verder en geef je tattoo de zorg die het verdient!

Houd je nieuwe tattoo stralend en gezond

Je hebt net een prachtige nieuwe tattoo laten zetten bij Empire INK en nu is het tijd om goed voor je tattoo te zorgen. Met onze nazorg tips kun je ervoor zorgen dat je tattoo optimaal geneest en er langdurig stralend uitziet. Volg deze eenvoudige stappen:

  1.  Laat je nieuwe tattoo niet uitdrogen: Verwijder na ongeveer een uur de folie en spoel de wond voorzichtig af met lauwwarm water en eventueel desinfecterende zeep zoals Unicura. Dep de tattoo daarna voorzichtig droog met een schone handdoek.
  2. Hydrateer je tattoo: Gedurende de eerste twee weken is het belangrijk om je tattoo goed te hydrateren. Gebruik hiervoor Bepanthen tattoo zalf en breng dit 3 keer per dag aan. Mocht dit niet haalbaar zijn, smeer dan minimaal twee keer per dag. Zorg ervoor dat je schone handen hebt en smeer de tattoo dun in. Let op dat je niet te dik smeert om huidirritaties te voorkomen, maar ook niet te dun om korstvorming te vermijden.
  3. Douche en bad: Vermijd langdurig baden of douchen tijdens de eerste dagen na het zetten van je tattoo. Te lang weken kan de inkt uit je huid trekken of ontstekingen veroorzaken. Dep je nieuwe tattoo voorzichtig droog met een schone handdoek na het douchen.
  4. Gebruik geen parfumhoudende producten: Was je tattoo niet met shampoo of wasgel, omdat deze parfum bevatten die ontstekingen kunnen veroorzaken. Gebruik lauw water om je tattoo en de omliggende huid schoon te houden.
  5. Niet krabben: Je nieuwe tattoo kan gaan jeuken, wat normaal is tijdens het genezingsproces. Wees echter sterk en krab niet aan je tattoo. Probeer de jeuk te verminderen door voorzichtig te deppen of een vochtige doek aan te brengen.
  6. Bescherm tegen de zon: Zorg ervoor dat je nieuwe tattoo gedurende de eerste 4 weken niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Na deze periode is het belangrijk om je tattoo goed in te smeren met zonnebrandcrème om de kleuren zo lang mogelijk mooi te houden.
  7. Vermijd zweten en vieze kleding: Probeer intense fysieke activiteiten en het dragen van vuile kleding te vermijden, omdat zweten en vuil kunnen leiden tot infecties. Houd je tattoo schoon en ademend.
  8. Verwijder de folie op tijd: Laat de folie niet te lang op je nieuwe tattoo zitten. Volg de instructies van je tatoeëerder over hoe lang de folie moet blijven zitten en verwijder het op het juiste moment.

 

Twijfels over de nazorg van een tatoeage

Bij Empire INK willen we dat je tattoo er op zijn best uitziet en lang meegaat. Volg deze nazorg tips zorgvuldig op en geniet van een gezonde en stralende tattoo!

Let op: Als je twijfels hebt over de nazorg van je tattoo, neem dan altijd contact op met je tatoeëerder voor advies.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?