7 dagen open
Afspraak

Voorbereiding eerste tattoo

Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor het zetten van een tattoo?

Bij Empire INK willen we dat jouw tattoo-ervaring soepel en comfortabel verloopt. Hier zijn enkele belangrijke tips om jezelf optimaal voor te bereiden op het zetten van een tattoo:

1. Kom uitgerust en comfortabel gekleed

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je naar onze studio komt. Vooral bij lange sessies of bij het laten zetten van grote tatoeages is het belangrijk dat je voldoende energie hebt. Draag ook comfortabele kleding die gemakkelijk toegang geeft tot het deel van je lichaam waar de tattoo wordt geplaatst.

2. Eet goed en hydrateer jezelf

Het is essentieel dat je voor je tattoo-sessie een goede maaltijd hebt gegeten en gehydrateerd bent. Een goede voedingstoestand helpt je lichaam om de pijn beter te verdragen en bevordert het genezingsproces. Neem ook wat te eten en drinken mee, zodat je tijdens de sessie voldoende energie en vocht kunt behouden.

3. Vermijd alcohol, drugs en bloedverdunnende middelen

Om complicaties tijdens het tatoeëren te voorkomen, adviseren we je om 24 uur vóór de afspraak geen alcohol of drugs te gebruiken. Deze stoffen kunnen invloed hebben op je bloedstolling en het genezingsproces vertragen. Daarnaast is het belangrijk om andere bloedverdunnende middelen, zoals aspirine, te vermijden. Raadpleeg indien nodig je arts voordat je stopt met medicatie.

4. Informeer de tatoeëerder over je gezondheid

Bij het invullen van het tatoeage toestemmingsformulier is het van groot belang om de tatoeëerder op de hoogte te stellen van eventuele huidaandoeningen, allergieën, medicijngebruik, ziektes of andere belangrijke gezondheidsinformatie. Dit helpt ons om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en een veilige en hygiënische omgeving te creëren.

Meer informatie over de voorbereiding nodig?

Bij Empire INK streven we naar de hoogste kwaliteit en veiligheid voor elke tattoo-ervaring. Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en optimaal kunt genieten van het laten zetten van je tattoo. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie!
Klik hier om contact met ons op te nemen.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?