7 dagen open
Afspraak

Je eerste tattoo zetten

Je eerste tatoeage/tattoo zetten is altijd een lastige keuze. Tattoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Bij het laten zetten van uw eerste tattoo komt veel bij kijken, daarom hebben wij bij Empire INK een aantal vraagjes en tips uitgewerkt voordat u de beslissing maakt om een afspraak in te boeken voor uw eerste tattoo.

Tips voor het laten zetten van jouw eerste tattoo

De meeste mensen die bij Empire INK langskomen voor een tattoo hebben vaak al een idee van wat ze graag willen zetten. Bij Empire INK begeleiden wij u maar al te graag met het zetten van uw eerste 1ste tattoo. Mocht u al een ontwerp hebben of wilt u samen een ontwerp in elkaar zetten met de artiest? In samenspraak met de artiest zullen we altijd tot de juiste ontwerp, idee, grote en plaats van de tattoo uitkomen. Wij kunnen dan maar niet al te vaak zeggen dat een tattoo zetten permanent is. Tips die we meegeven aan de klanten is dat ze er goed over nagedacht hebben.

 1. Je 1ste tatoeage/tattoo zetten geef er betekenis aan.
  (Symbolische of emotionele betekenis)
 2. Begin altijd met een kleine tatoeage/tattoo te zetten.
  (Ervaar eerst hoe het voelt om een tatoeage/ tattoo te zetten, voordat u een onafgemaakt project op uw lichaam heeft staan.)
 3. Bij het plaatsen van een mooie lichaamsversiering bespreek altijd met de artiest uw wensen goed door.
  Voorkom dat u teleurgesteld wordt met het ontwerp dat u uiteindelijk goedkeurt en geplaatst wordt)
 4. Mocht u een tatoeage/tattoo zetten ga zitten met een goed gevoel bij twijfel niet zetten!!!
 5. Mocht het zo zijn dat je eerst een ontwerp wilt maken en later een afspraak in te boeken is dat altijd mogelijk. (Bedenk tijd is een pre als je een tatoeage wilt zetten)

Vanaf welke leeftijd mag ik een tatoeage/tattoo zetten?

Het zetten van een tatoeage/tattoo hanteren wij bij Empire INK een leeftijd van 16 jaar zonder toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd). Hierbij ben je wel verplicht altijd een geldige ID of paspoort mee te nemen.

Empire INK hanteert dat je tot 18 jaar een vertegenwoordiger (ouder/voogd) mee moet nemen. Dit doet Empire INK vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Een tatoeage/tattoo nemen is namelijk een hele verantwoording, die de rest van het leven gedragen moet worden.

Mocht je jonger zijn dan 16 jaar zou dat kunnen onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd) die mee tekent. Empire INK hanteert een minimumleeftijd van 14 jaar aan.

Volgens de officiële regelgeving mag je vanaf 12 jaar onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger een tattoo zetten.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor het zetten van een tattoo?

Bij het zetten van een tatoeage raden we u altijd aan om geheel uitgerust te komen met eventueel comfortabele kleding aan vooral voor een lange zit (grote tatoeages/tattoo).
Wat ook heel belangrijk is dat u goed heeft gegeten en gedronken en neem deze ook graag mee. Ook adviseren we u om 24 uur voor het zetten van een tatoeage geen alcohol of drugs te gebruiken. Andere bloed verdunnende middelen moeten vermeden worden voor het plaatsen van een tatoeage/tattoo.
Bij het invullen van de tatoeage toestemmingsformulier altijd de tatoeëerder extra op de hoogte stellen bij eventuele huidaandoeningen, allergieën, medicijn gebruik, ziektes of andere belangrijke zaken

Doet een tattoo zetten pijn?

Het is moeilijk te bepalen voor iedereen hoeveel pijn het doet om een tatoeage te zetten.
De ervaring die we erin hebben is dat ook elk deel op je lichaam een andere pijnervaring kan hebben. Hoe dunner de huid en hoe dichter op de bot hoe meer pijn je kan ervaren bij het tatoeëren.
Het gevoel wat je kan omschrijven bij het zetten van een tattoo is dat er met een mesje in je huid gesneden wordt.

Tattoo zetten Rotterdam

Empire Ink is te vinden in Rotterdam. Wij werken hier al jaren met veel plezier. Wij gebruiken alleen maar professionele materialen en producten waar wij achter staan. Bij ons in de shop willen wij iedereen een fijn gevoel geven! We hopen je daarom ook een warm welkom te geven wanneer je ons bezoekt. Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt? volg ons dan op social media.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?