7 dagen open
Afspraak

Tattoo info

Informatie over tattoeages lees je hier

Tatoeages zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in deze huidige maatschappij. Waar het vroeger veel met criminelen en zeemannen geassocieerd werd, is het tegenwoordig geen taboe meer om een tatoeage te hebben. Dit komt mede doordat veel rolmodellen onder de tatoeages zitten. Ook wordt er veel aandacht aan besteed op de televisie, getalenteerde en ervaren tatoeëerders worden tegenwoordig als echte kunstenaars gezien.

Inhoudsopgave

Wat doen we bij Empire INK?

Ben je van plan om een nieuwe tatoeage te laten zetten in de bruisende stad Rotterdam of wil je juist een bestaande tatoeage laten coveren? Bij Empire INK staan wij klaar om je te helpen bij dit proces. Onze artiesten zijn meesters in verschillende tattoo stijlen. We begrijpen dat het kiezen van het perfecte ontwerp een uitdaging kan zijn, maar maak je geen zorgen. Onze getalenteerde artiesten zullen je voorzien van de juiste begeleiding om tot een uniek en passend ontwerp te komen.

Wat is een tattoeage?

Een tatoeage kan gezien worden als versiering voor op de huid. Binnen vele culturen staan tatoeages ook zeer centraal in hun manier van leven. De geschiedenis wijst uit dat sommige mensen niet geheel vrijwillig gekenmerkt werden doormiddel van tatoeages voor een betere herkening. Daarom kunnen tatoeages vele betekenissen hebben voor de mens.


De huid bestaat uit 3 lagen.

  • Opperhuid (epidermis)
  • Lederhuid (dermis)
  • Onderhuidse bindweefsel


Bij het plaatsen van een tatoeage wordt in de 2de huidlaag (lederhuid/dermis) een kleurstof aangebracht. Hierdoor ontstaat er een permanente kleurverandering. Door de kwaliteiten en inzichten die de huidige tatoeageartiesten hebben proberen ze altijd het beste resultaat te behalen zodat men een mooie tatoeage (lichaam versiering) ervoor terugkrijgt.

Tattoo zetten

Een tattoo laten zetten brengt altijd gezonde spanning en enthousiasme mee. Zeker als het je eerste tattoo betreft. De tatoeage staat er voor altijd op, belangrijk dus dat je zeker bent van je zaak. Wij helpen je uiteraard graag wanneer je een tattoo wilt en geven je tips waar je rekening mee moet houden voor zowel je gezondheid als het mooiste resultaat.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij het zetten van een tatoeage zijn enkele zaken van belang. Onze artiesten werken graag hygiënisch. Zorg daarom voor een goede persoonlijke hygiëne wanneer de afspraak is. Wanneer de tatoeage wordt gezet zal er altijd rekening met je gehouden worden. Wanneer het even niet meer gaat wordt er uiteraard een pauze ingelast. Verder is het ontzettend belangrijk dat je na het zetten in ieder geval een dag direct zonlicht vermijd en 3 weken niet in de zon gaat liggen. Dit helpt heel erg voor het eindresultaat. Houd er rekening mee dat een tatoeage de juiste nazorg nodig heeft.

Meer tattoo info: Het ontstaan van een tattoeage

Hoewel er veel onderzoek naar is gedaan door vele wetenschappers naar de oorsprong van de tatoeage. Blijft het altijd nog onduidelijk waar de tatoeage vandaan komt. Het woord tatoeage of Engelse woord tattoo stamt af van het Tahitiaans woord Tatu. Wat letterlijk vertaald merken of strepen betekend.  

De onderzoeken wijzen uit dat de eerste bekende tatoeages zo’n 14.000 jaar oud geweest moeten zijn. Er zijn door onderzoekers aanwijzingen gevonden van die tijd bij het rouwproces. Men stopte de as van de overledene in zelfgemaakte wondjes bij het rouwproces als nagedachtenis. Waardoor zwarte vlekjes achterbleven in de huid. Zo concluderen onderzoekers dat dit de eerste voortekenen waren van de huidige genoemde tatoeage.

Wat de geschiedenis en de onderzoekers hebben onderzocht is dat er +- 8000 jaar geleden door middel van evolutie. Men met behulp van een naald/ scherp voorwerpen sneetjes maakte of prikken in de huid met een onoplosbaar pigment/kleurstoffen die bleef zitten waardoor de eerste echte tatoeages ontstonden.

De oudste tattoeage ter wereld

In Italië werd er in de Alpen in 1991 een bevroren lijk gevonden. Deze man die later genaamd Ötzi de ijsmummie, bleek 5300 jaar oud te zijn en was geheel bedekt met tatoeages. Op het lichaam werden +- 57 tatoeages gevonden. Eerder bekende tatoeages zijn ook gevonden op de huid van Egyptische 4000 jaar oude mummies.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?