7 dagen open
Afspraak

Piercing nazorg

Hoe verzorg ik mijn piercing? Nazorgtips van Empire Ink

Nazorg is een essentieel onderdeel van het hebben van een piercing om ervoor te zorgen dat het genezingsproces soepel verloopt en infecties worden voorkomen. Na het plaatsen van je piercing is het afhankelijk welke nazorg je nodig hebt. 

  • Reinig regelmatig: Maak je piercing schoon met een zoutoplossing of een mild, niet-geparfumeerd reinigingsmiddel speciaal ontworpen voor piercings. Verwijder voorzichtig eventuele korstjes of vuil rondom de piercing. Gebruik geen alcohol of waterstofperoxide, omdat deze de huid kunnen uitdrogen of irriteren.

  • Houd het droog: Zorg ervoor dat je piercing schoon en droog blijft. Vermijd langdurig contact met water, zoals zwemmen in zwembaden, omdat dit het risico op infecties vergroot.

  • Raak je piercing zo min mogelijk aan: Probeer je piercing niet aan te raken, vooral niet met vuile handen. Draai of beweeg de piercing niet, tenzij specifiek aanbevolen door je piercer. Overmatig draaien kan de genezing vertragen en irritatie veroorzaken.

  • Let op tekenen van infectie: Houd je piercing in de gaten op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pijn, warmte of pus. Als je vermoedt dat je piercing geïnfecteerd is, raadpleeg dan onmiddellijk Empire Ink of een arts.

Nazorg voor oppervlakte- en neuspiercings

Gebruik een zoutoplossing: Bij piercings op de opperhuid en neusholte adviseren we het gebruik van een zoutoplossing. Spray de zoutoplossing meerdere keren per dag op alle zijden van je piercing en laat het vijf minuten zitten. Spoel vervolgens de zoutoplossing goed af met water. Dep je piercing droog met een steriel gaasje, keukenpapier of een wattenstaafje. Vermijd het gebruik van handdoeken om overdracht van bacteriën te voorkomen.

Nazorg voor orale piercings, zoals tongpiercings

Voor orale piercings raden we het gebruik van alcoholvrije mondspoeling aan. Gebruik deze niet meer dan twee keer per dag om irritatie te voorkomen. Verdun de mondspoeling met water als het wondje tijdens het spoelen prikt. Spoel gedurende de dag na het eten of eventueel roken altijd je mond met alleen water.

Onthoud dat nazorg cruciaal is voor een goede genezing van je piercing. Volg deze richtlijnen nauwkeurig op Mocht je vragen hebben wij staan altijd klaar om je te ondersteunen tijdens je piercingreis.

Maak vandaag nog een afspraak bij Empire Ink voor een professionele en veilige piercingervaring.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?