7 dagen open
Afspraak

Leeftijdsrichtlijnen voor het zetten van een piercing

Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing zetten?

Bij Empire INK hechten we veel belang aan de veiligheid en tevredenheid van onze klanten, vooral als het gaat om het zetten van een piercing. We hanteren duidelijke leeftijdsrichtlijnen voor een piercing. Dat doen we om de piercingervaring voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Dit zijn de regels die we bij Empire INK volgen:

16 jaar zonder toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger

Voor het zetten van een piercing zonder toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd) geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Vergeet niet om altijd een geldig identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen als bewijs van leeftijd.

Tot 18 jaar een vertegenwoordiger (ouder/voogd) meenemen

Tot de leeftijd van 18 jaar vragen we dat je iemand meeneemt die je veilig thuis kan brengen na het plaatsen van de piercing. Het zetten van een piercing kan veel adrenaline vrijmaken, en we begrijpen dat sommige mensen zenuwachtig en nerveus kunnen zijn. Jouw veiligheid staat voorop, en daarom raden we aan om altijd in gezelschap te komen.

Jonger dan 16 jaar onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger

Als je jonger bent dan 16 jaar, kun je een piercing laten zetten onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd) die ook moet tekenen. Empire INK hanteert een minimumleeftijd van 14 jaar voor deze situatie.

Officiële regelgeving: vanaf 12 jaar onder begeleiding

Volgens de officiële regelgeving mag je vanaf 12 jaar een piercing laten zetten, maar dan wel onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger.

Let op! Voor intieme piercings hanteren we bij Empire INK altijd een leeftijd van 18 jaar, ongeacht begeleiding of toestemming.

Bij Empire INK staan we klaar om je te begeleiden en te adviseren bij het zetten van je piercing, rekening houdend met de leeftijdsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en verken de mogelijkheden van piercings bij Empire INK!

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?