7 dagen open
Afspraak

Je eerste piercing zetten

Je eerste piercing zetten - Tips en informatie bij Empire INK

Het zetten van je eerste piercing is altijd een spannende stap. Piercings zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Bij Empire INK begrijpen we dat er veel komt kijken bij het laten zetten van je eerste piercing. Daarom hebben we een aantal belangrijke vragen en tips opgesteld om je te helpen bij het nemen van de beslissing om een afspraak te maken.

Tips voor het laten zetten van je eerste piercing

Bij Empire INK begeleiden we je graag bij het zetten van je eerste piercing. Als je nog niet zeker weet welke piercing je wilt laten zetten, zullen onze ervaren piercers in overleg met jou het juiste sieraad en de juiste plaats bepalen.

Hier zijn enkele tips die we je graag willen meegeven:

  1. Bespreek je wensen en de gewenste plaatsing altijd uitvoerig met de piercer om teleurstellingen te voorkomen.

  2. Als je twijfelt, zet de piercing dan niet. Zorg ervoor dat je je goed voelt bij de beslissing.

  3. Probeer niet te veel na te denken tijdens het plaatsen van de piercing. Laat de piercer zijn/haar werk doen. Hoe rustiger je bent, hoe sneller de piercing geplaatst kan worden.

Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing zetten?

Het zetten van een piercing hanteren wij bij Empire INK een leeftijd van 16 jaar zonder toestemming van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd). Hierbij ben je wel verplicht altijd een geldige ID/ paspoort mee te nemen.

Empire INK hanteert dat je tot 18e jaar wel iemand mee moet nemen zodat die je veilig thuis kan zetten. Bij het plaatsen van een piercing komt veel adrenaline vrij, omdat sommige mensen best zenuwachtig & nerveus kunnen zijn bij het plaatsen van een piercing.  Vinden wij het belangrijk dat je altijd samen komt.

Mocht je jonger zijn dan 16 jaar zou dat kunnen onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd) die mee tekent. Empire INK hanteert een minimumleeftijd van 14 jaar aan.

Volgens de officiële regelgeving mag je vanaf 12 jaar onder begeleiding van een wettelijke vertegenwoordiger een piercing zetten.

Het plaatsen van intieme piercings hanteert Empire INK altijd een leeftijd van 18 jaar aan.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor het zetten van een piercing?

Bij het zetten van een piercing raden we u altijd aan om geheel uitgerust te komen met eventueel comfortabele kleding aan.  Dit om het makkelijker te maken bij de piercing plek te komen vooral voor de intieme piercings. 

Wat ook heel belangrijk is dat u goed heeft gegeten en gedronken heeft. Wij adviseren u om 24 uur voor het zetten van een piercing geen alcohol of drugs te gebruiken. Andere bloed verdunnende middelen moeten vermeden worden voor het plaatsen van een piercing. Bij het invullen van de piercing toestemmingsformulier altijd de piercer extra op de hoogte stellen bij eventuele huidaandoeningen, allergieën, medicijn gebruik, ziektes of andere belangrijke zaken)

Hoe wordt een piercing geplaatst?

Het plaatsen van een piercing gebeurt doorgaans door middel van een piercingnaald. De naald wordt door de huid geprikt, waardoor er een gaatje ontstaat. Vervolgens wordt het sieraad in het gaatje geplaatst. Het type sieraad dat wordt gebruikt, hangt af van het specifieke type piercing.

Hoelang duurt het zetten van een piercing?

De duur van het plaatsen van een piercing kan variëren, afhankelijk van het type piercing. Een eenvoudige oor piercing kan al binnen 5 minuten worden gezet, terwijl de gemiddelde tijd voor het plaatsen van een piercing ongeveer 15 minuten bedraagt. Dit omvat het klaarzetten van de benodigde materialen en het markeren van de gewenste locatie. Het daadwerkelijke prikken duurt slechts enkele seconden.

Doet een piercing zetten pijn?

Hoeveel pijn je voelt bij het zetten van een piercing verschilt per persoon en per plek op het lichaam. Gevoelige gebieden zoals intieme piercings kunnen als gevoeliger worden ervaren. Probeer tijdens het plaatsen van de piercing niet te veel na te denken en vertrouw op de expertise van de piercer. Hoe rustiger je bent, hoe minder pijnlijk de ervaring zal zijn.

Bij Empire INK staan we klaar om je eerste piercingervaring soepel en comfortabel te laten verlopen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek de wereld van piercings bij Empire INK!

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Stel je vraag hier:
Hi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?